"Tajm": Zelenski najuticajnija ličnost sveta

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm".

Izvor: Tanjug

Petak, 20.05.2022.

09:58

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova.

"Kada je ruska vojska počela opštu invaziju na Ukrajinu u februaru, Zelenski, komičar bez ikakvog političkog iskustva, pre nego što je izabran za predsednika 2019. godine, gurnut je na svetsku pozornicu i uspeo je da okupi svetske lidere da podrže Ukrajinu", navodi se u tekstu "Tajma".

Na drugom mestu se nalazi izvršni direktor kompanija Tesla i Spejs iks Ilon Mask, sa 3,5 odsto glasova.

Prošlog decembra Mask je bio ličnost godine u izboru "Tajma" zbog njegovog uticaja na "život na Zemlji, a potencijalno i na život van Zemlje", napisao je u komentaru urednik "Tajma" Edvard Felzental.

Dodaje se u tekstu da je najbogatiji čovek sveta ostao na naslovnicama medija kada je Tviter prihvatio njegovu ponudu vrednu 44 milijarde dolara da postane većinski vlasnik ove platforme.

Na trećem mestu se našao premijer Velike Britanije Boris Džonson, za koga je glasalo 3,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: