Milanović žestoko po Plenkoviću: "Uplašen za sudbinu svojih mokrih briselskih snova"

Zoran Milanović danas je na Fejsbuku ponovo optužio Andreja Plenkovića za izdaju zbog njegovog stava o ulasku Finske i Švedske u NATO.

Izvor: Dnevnik.hr

Četvrtak, 19.05.2022.

19:05

Milanović žestoko po Plenkoviću:
EPA-EFE/Mary Altaffer / POOL

Optužio ga je za poltronizam, a prozvao je i Radmana Grlića.

Objavu sa Fejsbuka prenosimo u potpunosti. "Plenković se danas požalio, verovatno sav uplašen sudbinom svojih vlažnih briselskih snova i želja, da ga NATO partneri „čudno“ gledaju. Jer hrvatski predsednik, zamislite, brani interese Hrvatske. Ovaj večiti diplomata i pretendent na briselske fotelje trebalo bi da zna, posle toliko godina povlačenja evropskim hodnicima, da NATO nema jedan par očiju – čega se plaši – ali NATO ima 30 članica, 30 pari očiju, uključujući i hrvatske. Plenkovićev problem je što ne gleda svojim očima i mene bi zanimalo njegovo sljepilo za karijeru da ovaj samozadovoljni varalica nije pokušao Hrvatskoj staviti flaster na usta i staviti povez na oči. Da ne bi videli njegovu izdajničku politiku. Kada NATO prizna, da citiram, „kako se moraju voditi računa o interesima svih saveznika“, onda još jedan dvorski ludak iz Plenkovićeve ostave pokvarene robe, Grlić Radman, pokazuje svekoliko razumijevanje svijeta za interese Turske. Kao i drugi hrvatski politički slijepci, a mi ih slušamo ovih dana, oni mrtvo hladno razumiju da Turska ima svoje razloge za ultimatum. Da, postoje. Ali ima ih i Hrvatska. Ne jednom je Grlić Radman, taj denacionalizovani lažov koji godinama vara svoje sunarodnike u Bosni i Hercegovini, pokazao da nije upoznat sa hrvatskim interesima. Ali da je spreman da bude pun razumevanja za tuđe interese, ovaj put turski, dok istovremeno slobodno prodaje hrvatske, za Nobelovu nagradu za izdaju. To su ti 'džinovski koraci', kako je danas rekao Plenković, u zaštiti Hrvata u BiH. A oni su gigantski samo u pravcu izdaje hrvatskih državnih interesa i još brže u dokazivanju kukavičluka", napisao je predsednik Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: