Rusi se odrekli slova "Z"

Od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini vozila ruske vojske su obeležena slovom Z, sa posebnim značenjem. Sada je stiglo drugačije objašnjenje.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 19.05.2022.

14:59

Rusi se odrekli slova
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se slova Z i V ne smatraju zvaničnim vojnim simbolima, napominjući da „ne nose nikakvo posebno značenje“, prenose ruski mediji.

"Ovi znaci nisu zvanični vojni simboli i nemaju posebno značenje", navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora objavljenom u četvrtak.

Istovremeno, ministarstvo je navelo da su ovi znakovi prepoznatljivi i pozitivno prihvaćeni od vojske Rusije, Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao i "i mnogih drugih".

Saopštenje vojnog resora objavljeno kao odgovor zamenika načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Sergeja Guseva na zahtev poslanika Moskovske gradske dume iz Komunističke partije Jevgenija Stupina.

Odgovor je objavljen na Telegramu, na kanalu političara.

Parlamentarac je ranije izrazio nadu da će pojašnjenja Ministarstva odbrane Ruske Federacije pomoći da se izbegne nerazumno gonjenje "pri izražavanju stava prema slovima stranih alfabeta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: