Tzv. Kosovo nema ambasadore; Otpravnik muž predsednice

Tzv. Kosovo punu godinu nema ambasadora u Severnoj Makedoniji, jer otkako je sa te dužnosti razrešen Đerđ Dedaj, novi ambasador nije imenovan

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 19.05.2022.

10:52

Tzv. Kosovo nema ambasadore; Otpravnik muž predsednice
EPA-EFE/ Bienvenido Velasco

Kako piše kosovska štampa, imenovan je međutim otpravnik poslova u Skoplju, a to je suprug predsednice Vljose Osmani, Osmani Prindon Sadriu.

KAko dalje prenosi portal Kosovo online, tzv. Kosovo nema ambasadora ni u Turskoj ni u Norveškoj.

Odbor za spoljne poslove Skupštine tzv. Kosova saopštio je da im je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore poslalo predloge za ambasadore u ove tri zemlje. Šefica kosovske diplomatije Donika Gervala navela je nedavno da je proces imenovanja ambasadora u Severnoj Makedoniji, Turskoj i Norveškoj poverljiv proces.

"Mogu da vam kažem da u ovom trenutku imamo tri ambasadora koji se smatraju političkim i koji su prošli u parlamentarnu komisiju. To je ambasador koji treba da ide u Tursku, ambasador u Severnoj Makedoniji i u Norvešku. Te procedure su poverljive do momenta odobrenja", rekla je ona ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: