Nevreme pogodilo čačanski kraj: Grad protutnjao selima, grom pogodio strujomer; provala oblaka u Požegi VIDEO

Tokom popodnevnih sati jako nevreme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo čačanski kraj.

Izvor: RTS, RINA

Utorak, 17.05.2022.

17:02

Nevreme pogodilo čačanski kraj: Grad protutnjao selima, grom pogodio strujomer; provala oblaka u Požegi VIDEO
Foto: RINA

U selu Venčani na Kablaru došlo je do incidenta kada je grom pogodio u strujomer u domaćinstvu Gospavić.

"Sedeli smo u dvorištu kad se to desilo, čitava kuća je bila u dimu, ništa se videlo nije. Strujomer je spržen, a plamen je bio i na spojevima i na krovnom nosaču, preko koga dolazi strujni kabal, očekujemo da ekipe iz EPS-a stignu što pre. Mi smo na kraju linije gde je došlo do pražnjenja strujnog udara, plaši nas da se opet ne ponovi", kazao je za RINU Srboljub Gospavić, vlasnik domaćinstva.

On dodaje da u ovom zaseoku već dugi niz godina veliki problem predstavljaju slaba i loša infrastruktura elektro mreže, pa se ovakvi slučajevi često dešavaju.

"Nadležni dolaze, pa spajaju i prespajaju kablove ali nikako da reše. Imamo popadalih bandera na trasi, a dobar deo kablova vezan je za cerova drva u neraskresanoj šumi. Neki kablovi su po zemlji dok neke podižemo grabuljama da bi prošli traktorima, nadam se da će ovaj problem neko razumeti dok ne bude kasno", zaključio je Srbo.

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je u pojedinim selima grad padao nekoliko minuta i pričinio materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima.

"Odjednom je počelo da sipa kao iz rukava, grad veličine lešnika intenzivno je padao oko pet minuta. Najveća šteta pričinjena je na ranim sortama trešanja koje su još malo bile spremne za berbu. Plodovi su završila na zemlji", kažu za RINU meštani sela Pranjani.

Nevreme praćeno gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je i Arilje.

Provala oblaka u Požegi

Jak pljusak pao je u Požegi. Neka sela u okolini pogodio je sitan grad. Protivgradni strelci brane useve.

Provala oblaka, praćena sitnom sugradicom, pogodila je Požegu, javlja dopisnik RTS-a. U nekim selima pao je i sitan grad.

Protivgradni strelci pod koordinacijom Radarskog centra Buar Užice, već dva sata su na položajima i brane useve u opštinama Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Gađali su gradonosne oblake iz pravca Valjeva, ali su na položajima i zbog oblaka koji stižu iz pravca BiH.

Prema prognozi, u Srbiji su danas moguće vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 litara u kratkom periodu, sa kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: