Oglasio se Putin: "Loša politika"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da su najnoviji događaji u Ukrajini povezani sa loše osmišljenom politikom Zapada.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

15:40

Oglasio se Putin:
EPA-EFE/ALEXANDER NEMENOV / POOL

"Sve što se sada dešava, uključujući na naše veliko žaljenje i Ukrajinu, povezano je sa loše osmišljenom politikom takozvanog kolektivnog Zapada", poručio je ruski lider na skupu o situaciji u naftnom sektoru, prenosi agencija TAS S.

Putin je rekao da su ove zemlje "decenijama ignorisale apsolutno legitimnu zabrinutost Rusije za njenu bezbednosti i na svaki mogući način podsticale nacionalističke, neofašističke elemente u rukovodstvu Kijeva".

Takođe, naveo je, zapadne zemlje su se sa prezirom odnosile prema problemima na jugoistoku Ukrajine i suštinski doprinele nastavku neprijateljstava koje je kijevski režim započeo pre osam godina.

Podsetimo, i Kremlj je danas optužio Zapad da vodi diplomatski, ekonomski i politički rat protiv Rusije, piše dpa.

"To su neprijateljske države jer ono što rade je rat", kazao je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji o obrazovanju blizu Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: