Peking zatvara ljude

Vlast u Pekingu naredila da više stanovnika mora ostati u svojim domovima nakon tri nedelje pokušaja da se kontroliše epidemija kovida-19 u kineskoj prestonici.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

11:45

Peking zatvara ljude
Tanjug/AP Photo/Chen Si

Sedam susednih oblasti u gradskom okrugu Fengtai označeno je kao zone zatvaranja na najmanje nedelju dana, a ljudima je naredjeno da ostanu kod kuće u oblasti koja se prostire na oko 20 kilometara kvadratnih, navodi AP.

Dodatna ograničenja uvode se u isto vreme kada Šangaj, najveći kineski grad, polako počinje da ublažava blokadu u kojoj je većina njegovog stanovništva provela više od šest nedelja, a izbijanje epidemije u Pekingu i Šangaju, najpoznatijim gradovima te zemlje, usmerilo je pažnju na to da li je kineski strogi pristup („nulta tolerancija na kovid-19“) održiv, prenosi američka agencija.

Kina je u ponedeljak zabeležila 1.100 novih slučajeva, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: