Rusija zapretila: "Nećemo gledati i ćutati"; "A ako kažete da smo pretnja..."

Sergej Rjabkov, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, napao je Finsku i Švedsku zbog njihove odluke da uđu u NATO.

Izvor: Tanjug, index.hr

Ponedeljak, 16.05.2022.

09:44

Rusija zapretila:
EPA/EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTN

"Niko ne treba da ima iluziju da će Rusija jednostavno gledati i ćutati i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO", rekao je on i dodao da tim potezom "neće biti pojačana bezbednost u dve zemlje".

"Globalna situacija će se radikalno promeniti nakon odluke Švedske“, dodao je on. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je sinoć da rat u Ukrajini sve više uvlači Vašington u sukob sa Moskvom.

On kaže da je situacija "izuzetno opasna".

"Današnja situacija je izuzetno, izuzetno opasna. SAD sve dublje ulaze u sukob sa najnepredvidivijim posledicama po odnose dve nuklearne sile", rekao je Antonov na ruskoj televiziji.

"Ako ste rekli da smo pretnja..."

Takođe je komentarisao i najavu NATO da će NATO možda označiti Rusiju kao neposrednu pretnju, rekavši da će Ruska Federacija morati da se pridržava toga.

"Stvaraćemo im direktnu pretnju kako bismo bili na nivou te procene“, rekao je Rjabkov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Američka agencija Blumberg javila je juče, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika NATO-a, da bi u novom strateškom konceptu Alijanse, koji treba da bude usvojen na junskom samitu u Madridu, ponašanje Rusije moglo da bude označeno kao "neposredna pretnja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: