Rasistički incident

Policija u Čačku privela 37 navijača zbog rasističkog ponašanja na fudbalskoj utakmici Borca i Voždovca. Tamvanjera: ostajem u Borcu.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.10.2006.

11:02

Default images

Policija navodi da je utakmica sredinom prvog poluvremena prekinuta na 10-ak minuta jer je grupa navijača Borca, s belim kapama i natpisima "Kju kluks klan", na rasnoj osnovi vređala fudbalera Borca Majka Tamvanjeru. Grupa navijača je nosila i transparent na kom je pisalo "Odlazi odavde jer te niko ne voli".

Osmorica navijača čačanskog Borca zadržani su u pritvoru i protiv njih će biti podneta prijava zbog izazivanja i širenja rasne mržnje i netrpeljivosti, nezvanično saznaje agencija Beta.

Isti izvor je rekao da je ostalih 29 navijača čačanskog prvoligaša pušteno i protiv njih će biti pokrenut sudski postupak zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici.

Trener Borca Radovan Ćurčić rekao je danas da je "zaprepašćen" rasističkim ponašanjem grupe navijača i agenciji Beta rekao da se Tamvanjera posle utakmice osećao "jako teško", ali da su ga svi igrači podržali, jer je on, kako je istakao, omiljen igrač u klubu.

Uplašio sam se za sina, ali ostajem u Borcu

Fudbaler Borca iz Čačka Majk Tamvanjera izjavio je da je se uplašio za svog sina Nikolu, rođenog u Čačku, zbog uvreda na rasnoj osnovi koje su mu uputili navijači tog kluba, ali da i dalje voli svoj tim i da nema nameru da ga napusti.

Tamvanjera je Radio-televiziji Srbije rekao da je "prvi put u životu doživeo tako nešto", iako je četiri godine igrao za Javor iz Ivanjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: