Vučić čestitao šeiku Mohamedu Bin Zajedu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je vladaru Abu Dabija šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu izbor za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.05.2022.

13:56

Vučić čestitao šeiku Mohamedu Bin Zajedu
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Ekselencijo, poštovani prijatelju, želim da vam uputim najsrdačnije čestitke na izboru za ovu najodgovorniju od svih dužnosti, uveren da ćete svojom mudrošću i iskustvom nastaviti da vodite vaš narod putem mira i svakog dobra i napretka", naveo je Vučić i nastavio:

"I u vremenima najveće tuge i izazova, život nas uči da moramo da nastavimo časnim putem slavnih prethodnika i predaka. Na tom putu nas uvek čekaju brojne obaveze i iskušenja, čineći uspon mnogo težim, ali i svaku pobedu i uspeh - mnogo većim i sjajnijim."

Vučić je rekao da je, "poznajući njegovu odlučnost, smirenost u donošenju odgovornih odluka i vrhunsko znanje nastalo na iskustvu u teškim vremenima, siguran da će voditi svoj narod u još bolju i perspektivniju budućnost", saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republie.

"Koristim ovu priliku da vas još jednom uverim da ćete na tom putu i dalje imati Srbiju kao pouzdanog partnera i, pre svega, kao prijatelja koji ne uzmiče ni onda kada mnogi odustaju ili okreću leđa. Uz najbolje želje za svaku ličnu i državničku sreću i uspeh, primite, Ekselencijo, izraze mog najdubljeg uvažavanja", navodi se u poruci predsednika Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: