Dogovor? "Daleko"

Američki Stejt department saopštio je danas da ceni napore Evropske unije na oživljavanju nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.05.2022.

22:40

Dogovor?
Ilustracija: Shutterstock/Aritra Deb

Ali, dogovor još nije postignut kao i da nema ni izvesnosti da će možda biti.

"U ovom trenutku dogovor je daleko od izvesnog. Iran mora da odluči da li će insistirati na dodatnim uslovima i da li želi da brzo zaključi sporazum koji bi bio u interesu svih. Mi i naši partneri smo spremni i to već neko vreme. Sada sve zavisi od Irana", rekao je neimenovani portparol Stejt departmenta, prenosi Rojters.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je ranije danas da veruje da je bilo dovoljno napretka tokom konsultacija o iranskom nuklearnom programu između izaslanika EU Enrikea More i iranskih zvaničnika u Teheranu ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: