Erdogan rekao "ne", šta će biti s NATO?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da nije moguće da Turska pozitivno gleda na planove Švedske i Finske da se pridruže Alijansi.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.05.2022.

13:50

Erdogan rekao
EPA/EFE/ STEPHANIE LECOCQ

On je rekao da su te dve zemlje dom za mnoge terorističke organizacije.

Plan Finske da podnese zahtev za članstvo u NATO, koji je juče objavljen i očekivanje da će Švedska učiniti isto, dovešće do širenja zapadnog vojnog saveza koje predsednik Rusije Vladimir Putin želi da spreči, preneo je Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa članovima Saveta bezbednosti o potencijalnom članstvu Finske i Švedske u NATO.

Kremlj je juče sapštio da namera Finske da se pridruži vojnom bloku koji predvode SAD predstavlja neprijateljski potez koji je pretnja po bezbednost Rusije i obećao da će odgovoriti, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: