Rat – dan 77: Prva optužnica ruskom vojniku; "Kao živi štit drže 90.000 civila"; Raketiran Harkov FOTO/VIDEO

Sedamdeset sedmi dan rata u Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

06:59

Rat – dan 77: Prva optužnica ruskom vojniku;
EPA-EFE/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE

Ukrajinski vojni zvaničnici saopštili su da su njene snage povratile sela od ruskih trupa severno i severoistočno od Harkova, započinjući kontraofanzivu koja bi mogla da signalizira promenu incijative u ratu i da ugrozi glavno napredovanje Rusije.

Protok gasa u Evropu preko Ukrajine mogao bi da padne za trećinu ukoliko Rusija ne pređe na korišćenje rute koju je predložio Kijev nakon što je najavio da će u sredu ujutru obustaviti protok prirodnog gasa kroz tranzitnu tačku "Sohranjivka", izjavio je šef ukrajinske državne energetske kompanije "Naftogas" Jurij Vitrenko.

Predstavnički dom američkog Kongresa podržao je rekordan paket pomoći Ukrajini, u ukupnom iznosu od oko 40 milijardi dolara. Dokument uključuje povećanje sredstava za ovlašćenja predsednika.

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: