Bajden preslišao obaveštajce: "Odvlačite pažnju"

Bajden upozorava svoje saradnike obaveštajce.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.05.2022.

08:21

Bajden preslišao obaveštajce:
EPA/EFE/JIM LO SCALZO / POOL

Predsednik SAD Džozef Bajden je, u razgovoru sa najvišim američkim obaveštajnim i odbrambenim zvaničnicima, istakao značaj njihovog rada, ali i naveo da su nedavni medijski izveštaji o razmeni obaveštajnih podataka SAD sa Ukrajinom kontraproduktivni, rekla su dvojica zvaničnika administracije na koje se poziva En-Bi-Si Njuz (NBC News).

U jučerašnjem telefonskom razgovoru sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom, direktorkom Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns i ministrom odbrane Lojdom Ostinom, Bajdenova poruka je bila da takva otkrića "odvlače pažnju od našeg cilja“, rekao je jedan zvaničnik.

Drugi zvaničnik je saopštio da je Bajden poručio da bi takvo curenje informacija "moralo da prestane", navodi NBC News.

Bajden je razgovarao sa zvaničnicima zbog zabrinutosti u njegovoj administraciji u vezi s medijskim izveštajima, uključujući i ove američke televizije, o razmeni obaveštajnih podataka Vašingtona sa Kijevom.

NBC News izvestio je u četvrtak da su američke obaveštajne službe pomogle Ukrajini da potopi ruski komandni brod Moskvu prošlog meseca.

Taj izveštaj je usledio posle pisanja Njujork tajmsa u sredu, o tome da su SAD obezbedile Kijevu obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskoj vojsci da likvidira neke ruske generale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: