Priprema se pešadijska četa: Operacija u još jednoj državi

Na poligonu "Borovac" i u bazi "Jug" u toku je kolektivna obuka pešadijske čete iz sastava Treće brigade kopnene vojske.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2022.

18:48

Priprema se pešadijska četa: Operacija u još jednoj državi
Ilustracija: Shutterstock/Bumble Dee

I to za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (UN) u Libanu. Obuka predstavlja deo višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze kako bi bili u potpunosti osposobljeni za realizaciju zadataka u misiji, a u ovoj fazi priprema pešadijska četa radi u uslovima sličnim onima u Liban.

Uvežbavaju se taktički postupci i procedure za izvršavanje kolektivnih zadataka, dok će u završnom delu priprema, sledećeg meseca, na taktičkoj vežbi biti proverena osposobljenost jedinice za učešće u ovoj misiji.

Angažovanje pešadijske čete Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Libanu počelo je 2013. godine, a jedinica svoje zadatke obavlja u sastavu španskog bataljona u multinacionalnoj brigadi u sektoru „Istok“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: