Prvi rezultati istrage pada helikoptera UN: Svetleći objekat

Neidentifikovani "svetleći objekat" možda je izazvao pad helikoptera u kojem je stradalo osam pripadnika mirovne misije UN u Kongu.

Izvor: Beta/AFP

Sreda, 30.03.2022.

13:18

Prvi rezultati istrage pada helikoptera UN: Svetleći objekat
Tanjug/AP Photo/Laura Ungar/Ilustracija

Među poginulima je bio i pripadnik Vojske Srbije.

"Preliminarni izveštaj ukazuje da je pad izazvao svetleći objekat", izjavio je Hasim Dijanj zamenik specijalnog predstavnika za operacije u okviru misije UN u Kongu.

Portparolka misije je rekla je istraga u toku i da bi trebalo da omogući da se sazna više o prirodi ovog objekta. Ona je rekla da još ne može da se isključi ni da je reč o nesreći ili napadu.

Pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević poginuo je u ponedeljak u mirovnoj misiji UN u Kongu, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Vojska Konga saopštila je prethodno da su pobunjenici na istoku Konga oborili ;helikopter tokom izviđanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: