Južna Koreja uvodi sankcije i Belorusiji

Južna Koreja će uvesti sankcije Belorusiji zbog "aktivne podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.03.2022.

09:45

Južna Koreja uvodi sankcije i Belorusiji
Ilustracija: Deposit photos/bedobedo

Sankcije podrazumevaju, između ostalog,, i kontrolu beloruskog izvoza, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Južne Koreje.

U saopštenju ministarstva se ne precizira koje će mere biti preduzete, ali je objašnjeno da će se sankcije primenjivati na sličan način kao prema Rusiji, prenosi Rojters. Južna Koreja osudio kje Moskvu jer je pokrenula "oružanu invaziju" na Ukrajinu, a prošlog meseca zvanični Seul je saopštio da će pooštriti kontrolu ruskog izvoza zabranom isporuka strateških artikala i pridružiti se potezu zapadnih zemalja da izopšte neke ruske banke iz međunarodnog platnog sistema SWIFT. "Vlada Južne Koreje je danas donela odluku da primeni mere kontrole izvoza i protiv Belorusije, procenjujući da Belorusija aktivno podržava rusku invaziju na Ukrajinu", navodi se u saopštenju juužnokorejskog ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: