Vučić: Srbija će trpeti posledice; "Ja ovo nikada nisam video, a tek je početak"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti i na samom početku osvrnuo se na trenutnu situaciju u Ukrajini rekavši da će Srbija trpeti posledice.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2022.

21:00

Vučić: Srbija će trpeti posledice;
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Nema sumnje. To će biti slučaj sa svi zemljama Evrope i sveta, jer dolazi do poremećaja u političkim odnosima, ekonomiji. Sve je drugačije", rekao je Vučić. Naglasio je da mi ne razumemo sve što se dešava i da su ovo teške promene za nas.

O situaciji u Ukrajini

Osvrnuvši se na rat u Ukrajini, rekao je da će Srbija čuvati mir i brinuti o životima svoje dece

"Nema šta nas nije uhvatilo, i migrantske kolone, i korona i ovo sada. Mi ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu. Nama sukobi ni za šta nisu potrebni. Nama je potrebno da rastemo i budemo sve uspešniji, da pravimo razliku u odnosu na druge", jasan je bio Vučić.

Naglasio je i da nije pitanje pritisaka već toga što kažu da smo isuviše mali da ne budemo na njihovoj strani. "Ne žele da nas puste da budemo svoji. Krenula je kampanja i jezive optužbe i naše je da se maknemo od toga".

Istakao je i da ne razume neodgovornost ljudi koji ne razumeju šta je interes Srbije. "Molim ljude da razumeju da je za nas najvažnije da se sklonimo sa pruge jer voz neće stati", rekao je on.

"Osećao sam šta će da se dogodi mnogo više nego svi svetski lideri. Jednom sam rekao doslovce šta će se destiti jer znam aktere", dodao je i naglasio da "nema zaustavljanja ni kada su zahtevi prema Srbiji jer će svi tražiti da se ižive nad nama".

"Nema osmeha, znam koliko je teško", jasan je bio predsednik. Dodao je da neko mora da donosi te odluke, i nije lako ih donositi na dnevnom nivou. "Morate da pokažete mnogo odgovornosti i brige za ljude. Mi Srbi nažalost volimo da se izjašnjavamo, a nekad je baš važno da se pomerimo i sklonimo. Dolazi mnogo teže vreme. Podsmehujem se onima koji govore o devedesetim ne razumejući da se ne dešava ništa našom krivicom".

Posebno je naglasio da se borio za ovu zemlju jer je hteo da napravi rezultate i rekao da neće dok je predsednik nijednoj ženi vratiti dete u kovčegu. "Znam da žene mnogo bolje razumeju nego muškarci i da su mnogo odgovornije", rekao je Vučić.

"Ja se nadam da niko ne želi da to ovako opstane jer je ovo ludilo u kakvom nikada nismo živeli".

Naglasio je da neće biti lako i da "sa svih strana ovako nešto nije video".

"Ni sa kim ne možete racionalno da razgovarate. Nadam se da će nekad biti pozitivnijih vesti. Nadam se da će i Putin razmisliti dobro o svemu, ali i svi drugi", rekao je on.", zaključio je Vučić. Podsetimo, ranije danas predsednik Vučić razgovarao je sa francuskim i turskim kolegom o trenutnoj situaciji u Ukrajini, ali i o odnosu zemalja.

Jutros je ugostio i srpsku decu iz regiona i uručio im poklone.

Takođe, predsednik Kine Si Đinping uputio je danas rođendansku čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije", napisao je kineski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: