Lukašenko: "Ne treba se nervirati"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se Minsk i Moskva ne boje sankcija Zapada.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.02.2022.

22:43

Lukašenko:
EPA/TATYANA ZENKOVICH

"Ne mislim da će biti gore... Svi plaše Rusiju, Belorusiju. Čujte, i Rusi i Belorusi su toliko zaplašeni tim sankcijama da se više ne plašimo, strah je nestao, preživećemo. Traktore imamo, tehniku, seme. Znači, nećemo umreti, Moći ćemo da obučemo ljude. Sve imamo, ne treba se nervirati, treba ponosno hodati svojom zemljom", rekao je on tokom posete radnicima Minskog naučno-praktičnog centra za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju.

On je dodao i da je posle njegove izjave da neće dozvoliti da se Rusima puca u leđa Zapad povukao svoje jedinice dalje od beloruske granice.

"Namerno sam rekao da tako neće moći, nećemo vam dozvoliti da prođete kroz Belorusiju, borićemo se protiv vas ako pokušate da pucate Rusima u leđa. Eto to je naše učešće u toj operaciji, ali to je i zaštita naših granica. Ne možemo Poljake ovde da pustimo, na teritoriju... Juče, posle te izjave izvestili su me iz vojske: povukli su sve vojnike od naše granice, i Amerikance", rekao je Lukašenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: