Tema razgovora Putina i Si Đipinga bezbednost u Evropi

Bidući razgovor Putina i Si Đipinga ticaće se najviše američko-ruskog dijaloga kao i strateške stabilnosti u Evropi, izjavio je Dmitri Peskov.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.01.2022.

12:16

Tema razgovora Putina i Si Đipinga bezbednost u Evropi
EPA/EFE/ ALEXEI NIKOLSKY / KREMLIN POOL /

"Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, tokom predstojećeg razgovora u Pekingu obratiće posebnu pažnju na rusko-američki dijalog, garancije o bezbednosti i strateškoj stabilnosti u Evropi", rekao je on.

"Verujem da će dobar deo razgovora biti iskorišćen na razmenu mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima. Razgovori će uključiti priču o strateškoj stabilnosti u Evropi, bezbednosnim garancijama koje traži Rusija, dijalogu Rusije i SAD, kao i Rusije i NATO, i priču o regionalnim problemima. Dnevni red je ogroman", naveo je Peskov, prenosi TASS.

Putin je za prethodnih 20 godina više puta boravio u Kini, ali zbog pandemije koronavirusa poslednje dve godine nije bilo uzajamnih poseta lidera dve zemlje.

Si Đinping prisustvovaće ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, gde će se pojaviti i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: