Danas odluka u školama, virus pravi probleme nastavnicima

Danas bi trebalo da bude doneta odluka o daljem radu škola zbog epidemiološke situacije.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2022.

07:25

Danas odluka u školama, virus pravi probleme nastavnicima
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da ne očekuje "ništa epohalno".

Ružić je juče rekao da obrazovni sistem nije mesto transmisije korone, a da postoji i opterećenje sezonskim virus gripa.

"U sadejstvu sa omikronom taj virus pravi problema, pre svega kod nastavnika", rekao je on. Dodao je da je obrazovni sistem spreman za svaku odluku koja bude doneta. Podsetio je da je po preporukama Kriznog štaba već obezbeđeno "razređenje" učenika u školama.

Mislim da je potpuni prelazak na onlajn nastavu loše rešenje, ocenila je juče premijerka Ana Brnabić za RTS uoči sastanka Tima za škole, i rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: