Krivokapić: "Pojaviće se novi spasilac srpstva i SPC"

Premijer Zdravko Krivokapić kaže da je uradio sve što je bilo do njega kada je reč o Temeljnom ugovoru sa SPC, ali sumnja da će ga on i potpisati.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

16:15

Krivokapić:
Foto: Profimedia

Tvrdi da u Temeljnom ugovoru nema suštinskih promena u odnosu na nacrt koji je poslat Patrijaršiji 21. jula.

"Ugovor može biti potpisan do 4. februara, verujte da ja sumnjam da ću ja potpisati taj ugovor upravo zbog ovakvih izjava. Te izjave su od strane sličnih adresa dolazile i blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju. Ja sam na jedno pitanje odgovorio da je ovo igra političara i iz Crne Gore i iz Beograda i velikog broja naručenih političkih analitičara", poručio je Krivokapić.

On kaže kako je cilj svega toga da se nakon 4. februara, kako navodi, pojavi spasilac "srpstva i SPC u imenu nekoga drugog".

Na pitanje ko bi to bio iz Crne Gore, Krivokapić kaže – neko iz SNP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: