Sprema se haos u Berlinu? VIDEO

U Berlinu počelo okupljanje građana koji se protive odluci nemačke vlade da uvede obaveznu vakcinaciju.

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

15:15

Sprema se haos u Berlinu? VIDEO
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Građani Berlina na protest dolaze ispred Bundestaga, nemačkog parlamenta, u kom se raspravlja o tom predlogu vlade.

Nemačka je danas zabeležila novi rekord broja novozaraženih koronavirusom sa 164.000 inficiranih u jednom danu. Pre nedelju dana broj novozaraženih bio je već na visokih 112.323 i nastavio je da raste širenjem omikron soja.

Trenutno je u Nemačkoj 75 odsto gađana primilo najmanje jednu dozu vakcine, što je najmanja stopa na zapadu Evrope, gde ostale zemlje beleže stope od 80 do 86 odsto.

Nemački parlament raspravlja o tome da li će se, kao u susednoj Austriji, uvesti obaveza vakcinisanja za sve punoletne građane, ili samo za one starije od 50 godina, odnosno za određene grupe ljudi.

Ljudi koji se protive uvođenju obavezne vakcinacije protestovaće danas ispred zgrade Bundestaga, ali je takođe najavljen i kontramiting.

Inače, u nekoliko prošlih protesta u Nemačkoj dolazilo je do žestokih sukoba na ulicama nemačkih gradova između demonstranata i policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: