Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem: "Ova vlada će biti smenjena"

Andrija Mandić i Milan Knežević razgovarali sinoć sa Abazovićem, i preneli mu stav da je neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

07:35

Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem:
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, zatražili su od predsednika GP URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta 2020.

Napomenuli su da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje, saopštio je sinoć Demokratski front.

Kako navode, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromenjen stav da će glasati za njegovu smenu u Skupštini koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić, prenele su "Vijesti".

Oni su obavestili zamenika premijera da je njima i koaliciji "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

"Mislimo da to treba da bude stav i koalicije Crno na bijelo", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smenjena, kao i da ima puno razumevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrešenje.

Dodaje se i da je saopšteno da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe.

U saopštenju se navodi i da će DF nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine "kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: