Oprez; Magla i poledica na putevima, ni so ne deluje

Zbog niskih temperatura i pojave magle na pojedinim putevima, vozačima se savetuje maksimalan oprez i da prilagode brzinu kretanja.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

07:17

Oprez; Magla i poledica na putevima, ni so ne deluje
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžiæ

Zbog jakog mraza i hladnog vazduha u nižim predelima kolovozi su suvi, a na pojedinim deonicama i zaleđeni jer pri ovako niskim temperaturama industrijska so koju koriste putari da bi vožnja bila sigurnija i bezbednija ima slabije i usporeno dejstvo, saopštio je AMSS.

Apeluju na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila. Autoputevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna, a bez kojih ne treba kretati na put.

Na auto-putu E-75, petlja Ćuprija - petlja Batočina - magla smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na području Južog Banata zbog pojave magle, smanjena vidljivost.

Zbog niskih temperatura ima mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Snega ima do pet centimetara na pojedinim deonicama do pet centimetara.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, Gradini 120 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: