Ruska Baltička flota isplovila

Korvete ruske Baltičke flote isplovile su u Baltičko more kako bi učestvovale na velikim vojnim vežbama, saopštila je pres služba Baltičke flote.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.01.2022.

14:32

Ruska Baltička flota isplovila
EPA-EFE/ Bagus Indahono

"Ratni brodovi Baltičke flote isplovile iz Baltijska. Osnovni zadatak brodova je učešće na vojnim morskim vežbama pod rukovodstvom admirala Ratne mornarice Rusije Nikolaja Jevmenova", dodaje se u saopštenju.

Objava Baltičke flote pojavila se nakon izjave NATO da su njihove oružane snage u stanju pripravnosti i nakon što su poslati dopunski brodovi i lovci u istočnu Evropu zbog, kako su rekli, povećanog broja ruskih snaga u blizini Ukrajine.

"Posade korveta će vežbati saradnju, protivvazduhoplovnu i protivbrodsku odbranu, kao i niz drugih vojnih vežbi. Posade helikoptera Baltičke flote Ka-27, koji se nalaze na brodovima, uvežbavaće potragu za podmornicama uslovnog neprijatelja, pronalaženje površinskih ciljeva, kao i akcije potrage i spašavanja", rekli su u Baltičkoj floti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: