Čula se pucnjava – vlada sve negira

Iz nekoliko vojnih baza u Burkini Faso rano jutros čula se pucnjava, ali je vlada te zemlje negirala da je vojska preuzela vlast.

Izvor: B92

Nedelja, 23.01.2022.

14:28

Čula se pucnjava – vlada sve negira
EPA-EFE/STRINGER

Reporter Rojtersa navodi u izveštaju da je jaka pucnjava počela u 5:00 sati jutros po lokalnom vremenu u vojnoj bazi u prestonici Burkine Faso.

On u izveštaju navodi da je kasnije video kako vojnici pucaju u vazduh u bazi koja se nalazi u blizini prestoničkog međunarodnog aerodroma.

Svedok je takođe izvestio o pucnjavi u vojnom kampu u Kaji, koji se nalazi na oko 100 kilometara severno od Uagadugua.

Vlada Burkine Faso potvrdila je da se desila pucnjava u nekim vojnim bazama, ali je demantovala izveštaje sa društvenih mreža da je vojska preuzela vlast.

Govoreći na nacionalnoj televiziji, ministar odbrane, general Batelemi Simpore demantovao je glasine da je predsednik Roš Mark Kristijan Kabore priveden i dodao da je motiv pucnjave još uvek nejasan.

"Šef države nije priveden, nijedna institucija zemlje nije ugrožena", rekao je Simpore i dodao da se za sada ne znaju motivi ovog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: