Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sa vrhom EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se 25. januara u sedištu EU sa najvišim zvaničnicima Unije Ursulom fon der Lajen, Šarlom Mišelom i Robertom Metsolom.

Izvor: B92

Petak, 21.01.2022.

15:10

Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sa vrhom EU
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis

Ana Brnabić predvodiće 25. januara delegaciju Srbije na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje između EU i Srbije, koji se od 11.30 do 14.30 održava u zgradi Saveta EU u Briselu.

Predviđeno je da zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počne radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlementa, Dejvidom Makalisterom.

Nakon toga, Brnabićeva se sastaje sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlementa Robertom Metsolom.

Premijerka Srbije bi odvojeno trebalo da razgovara i sa komesarom za poroširenje EU Oliverom Varheljijem, i šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom, nakon čega bi usledio sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU na kome će delegacije predvoditi Ana Brnabić i Jadranka Joksimović, odnosno Žosep Borelj i Oliver Varhelji.

U popodnevnim časovima predviđeno je da se Brnabićeva sastane sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, a zatim i s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Na kraju posete Briselu premijerka Brnabić imaće i razgovor sa evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejndersom i potpredsednikm Evropske komisije Fransom Timermansom u sedištu Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: