Podrška Putinu iz Venecuele i zahvalnost za vakcine u borbi protiv korone

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro uputio je reči podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Izvor: B92

Petak, 21.01.2022.

08:26

Podrška Putinu iz Venecuele i zahvalnost za vakcine u borbi protiv korone
Tanjug/Ap/Mikhail Metel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

On ne prihvata provokacije i manipulacije koje su usmerene protiv Rusije, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

"Predsednik Maduro je ruskom kolegi uputio reči podrške i rekao da Venecuela odbija bilo kakvu kampanju provokacije i manipulacije koja se odvija protiv Rusije", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Maduro je zahvalio ruskom lideru za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa, posebno na vakcinama i lekovima koji su pomogli u očuvanju zdravlja građana Venecuele.

Lideri su razgovarali i o napretku u bilateralnoj saradnji, uspostavljanju direktne vazdušne linije između Karakasa i Moskve, kao i o pitanjima ekonomije, zdravstva, vojne sfere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: