Vlasti Kazahstana ukinule vanredno stanje

Vlasti Kazahstana danas su u potpunosti ukinule vanredno stanje uvedeno 5. januara zbog nereda koji su izbili tokom masovnih protesta.

Izvor: Aljazeera

Utorak, 18.01.2022.

22:55

Vlasti Kazahstana ukinule vanredno stanje
EPA/EFE/STR

Vanredno stanje ukinuto je večeras u regijama Nur Sultana, Almatija, Atiraua, Jambila, Kizilorda i Mangistaua, čime je situacija normalizirana na celoj teritoriji te zemlje.

Tako su ukinute mere policijskog sata i zabrane ulazaka u neke gradove, a iz vlade su poručili da je poredak obnovljen i mir uspostavljen jedinstvom naroda i požrtvovnosti kazahstanskih snaga sigurnosti.

Zbog nereda je angažirana i mirovna misija Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti, a i te snage su se povukle iz Kazahstana.

Život u Kazahstanu je normaliziran, a otvorene su i banke

U potpunosti su otklonjena ograničenja u pristupu internetu, a s radom su počeli i restorani, kafeterije, trgovinski i zabavni centri.

Nadležne gradske službe i dalje čiste ulice Almatija koji je najteže pogođen neredima tokom protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: