"Prva iskra" proširuje kapacitete

Nova sredstva za fabriku "Prva iskra" u Bariču, koja se bavi proizvodnjom eksploziva za vojne potrebe su odobrena.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

12:29

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

To je izjavio ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je obavio postrojenja fabrike.

"Imamo ambiciozne planove za 2022. Želimo da unapredimo proizvode i da omogućimo da i naše partnerske kompanije iz namenske industrije nastave da proizvode dobre i kvalitetne proizvode u smislu artiljerijske municije, protivavionske municije i svega onoga što je vezano za eksplozive", rekao je Stefanović novinarima posle obilaska pogona fabrike.

Planovi su, navodi ministar, i da se prošire kapaciteti i ponude inostranstvu još bolji proizvodi.

“Želim da zahvalim i predsedniku koji je odobrio sredstva koja će biti investirana u nove proizvodne cikluse i u proizvodnju plastičnog eksploziva. Nadam se da će se to jednim delom realizovati već u ovoj godini”, rekao je Stefanović.

On je izrazio očekivanje da će “Prva iskra - namenska proizvodnja” nastaviti da bude motor razvoja, ne samo Obrenovca, već celog Beograda.

“Drago mi je da vidim da rukovodstvo kompanije razmišlja na ozbiljan način o unapređenju proizvodnje i to je ono što je najvažnije za našu namensku industriju, a to je da ljudi hvataju korak sa vremenom, da razumeju da sve ono što je bilo dovoljno dobro juče ili danas ne mora da bude dovoljno dobro sutra”, prokomentarisao je Stefanović.

Stefanović je dodao da u fabrici razumeju važnost investicija u nove pogone i unapređenje eksploziva kako bi proizvodima bila zadovoljna i Vojska Srbije i strani partneri i kooperanti.

Ministar je ukazao da kompanija godinama posluje pozitivno, navodeći da se, kako kaže, taj “plus” iz godine u godinu povećava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: