"Srbija neće biti parking za migrante"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija poštuje ljudska prava izbeglica ali da "neće biti parking za migrante".

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

10:35

Foto Tanjug/ OMK MUP Srbije/bs

Prema rečima Vulina, pripadnici te populacije moraće da poštuju zakone Srbije kao i svi drugi građani.

"Srbija neće biti parking za migrante. Migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i naša zemlja je neće ni rešiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od retkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, ali isto tako nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim gradjanima i remete njihov svakodnevni život", rekao je Vulin u Kikindi.

Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon posete Policijskoj upravi u Kikindi, u toku protekle godine pripadnici Žandarmerije su sproveli 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premestili u prihvatne centre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: