Više od dvadeset poginulih u zemljotresu u Avganistanu

Više od 20 osoba je poginulo u zemljotresu jačine 5,6 stepeni Rihterove skale koji je ranije danas pogodio zapadni Avganistan.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.01.2022.

18:47

Više od dvadeset poginulih u zemljotresu u Avganistanu
Shutterstock/Andrei Mayatnik

U potresu je uništeno i više stotina kuća, saopštile su lokalne vlasti.

"Na žalost, preliminarni izveštaji ukazuju da su poginule 22 osobe,uključujući žene i decu, a da je barem četvoro povređeno", rekao je Mohamad Sarvari, zvaničnik provincije Badghis koju je pogodio zemljotres.

Broj žrtava mogao bi biti i veći jer se potres dogodio u planinskoj oblasti do koje je teško doći, dodao je on, prenosi Rojters.

Do zemljotresa je došlo na dubini od 30 kilometara, saopštio je Evropsko Mediteranski seizmološki centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: