Premijerka Brnabić glasala na referendumu FOTO

Predsednica Vlade Ana Brnabić glasala je danas na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.01.2022.

10:12

Premijerka Brnabić glasala na referendumu FOTO
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC /nr

Brnabić je u 09.40 časova glasala na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajn na Dedinju.

"Glasala sam na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, kako bismo imali veću vladavinu prava u Republici Srbiji, kako bi sudstvo bilo nezavisno, a tužilaštvo samostalno. Kako bi pred sudovima bili svi jednaki, kako se sudije u Srbiji nikad više ne bi birale po opštinskim odborima bilo koje stranke i kako nikada više ne bi morali da vidimo ono što smo gledali 2009. godine sa onom reformom pravosuuđa, kako su je zvali, a u stvari je bila potpuna politička čistka sudija, kada je 837 sudija u jednom danu ostlao bez funkcije, iako je Ustav garantovao stalnost njihove funkcije i to samo zato što su bili politički nepodobni", izjavila je premijerka Brnabić posle glasanja.

Izrazula je nadu da je referendum početak novog poglavlja jačanja pravosudnih institucija u našoj zemlji.
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC /nr
Premijerka veruje da je glas za promenu Ustava glas za to da nikada više niko neće moći da kaže da "čceka mig odozgo" ili od nekog političara da bi doneo neku presudu.

"To makar od 2014. godine svakako nije bilo moguće u Srbiji, ali je ovo svakako garancija da nikada više neće biti moguće", zaključila je premijerka Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: