Petocifreno – četvrti dan zaredom

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus pozitivno testirana još 12.721 osoba, a preminula su 23 pacijenta.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

15:00

Petocifreno – četvrti dan zaredom
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Na respiratorima se nalaze 103 osobe.

Testirano je 31.540 uzoraka. Podsetimo, u Srbiji se od početka nove godine epidemiološka situacija znatno pogoršala. Svakog dana beleži se rekord u broju novozaraženih, kovid ambulante su pune, a pritisak na zdravstveni sistem je sve veći.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za danas u 15 sati i na njoj će biti razgovora o eventualnim novim merama. O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije, koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak.

"Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo.

Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje", rekla je dr Tanja Jovanović i dodala da je dobro što se za sada manje od jednog procenta inficiranih hospitalizuje.

S druge strane, mikrobiolog Milanko Šekler procenjuje da Srbija još nije dostigla pik kada je u pitanju broj novozaraženih i apeluje da se nađe neko rešenje, jer su dijagnostički kapaciteti ograničeni i pretrpani, kao i kovid ambulante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: