Suđenje Ivanu Todosijeviću vraćeno na početak

Vrhovni sud u Prištini ukinuo je presudu specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini koji je osudio Ivana Todosijevića na dve godine zatvora.

Izvor: RTS

Petak, 14.01.2022.

13:40

Suđenje Ivanu Todosijeviću vraćeno na početak
Kuzmafoto/depositphotos/Ilustracija

Todosijevića je osuđen zbog "izazivanje nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti".

Vrhovni sud je odlučio da vrati sudski proces na početak, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Nebojši Vlajiću je u četvrtak zvanično uručena i presuda, u kojoj se navodi da novo suđenje počinje 11. februara, prenosi RTS.

Osnovni sud u Prištini osudio je čelnika Srpske liste Ivana Todosijevića u decembru 2019. godine na dve godine zatvora, zbog izjave koju je dao tokom obeležavanja 20. godišnjice bombardovanja, kada je, između ostalog, rekao da je "Račak fabrikovan".

U međuvremenu je u drugostepenom postupku Apelacioni sud sredinom prošle godine potvrdio presudu Osnovnog suda.

Nebojša Vlajić, Todosijevićev branilac, u međuvremenu se obratio vrhovnom sudu sa zahtevom za zaštitu zakonitosti, koji je mu je dostavio presudu kojom se konstatuje da se usvaja zahtev za zaštitu zakonitosti branioca i da je u potpunosti osnovan.

"Suđenje će se vratiti na početak. Predmet se vraća specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini. Ročište je već zakazano - za 11. februar, kada kreće novi sudski proces", precizirao je Vlajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: