Dr Tanja Jovanović uoči sednice Kriznog štaba: Uvode kovid propusnice za 24 sata?

Lekarka i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović govorila je o merama koje možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba.

Izvor: Politika

Petak, 14.01.2022.

13:03

Dr Tanja Jovanović uoči sednice Kriznog štaba: Uvode kovid propusnice za 24 sata?
EPA-EFE/ TSIKAS

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana danas u 15 sati i glavna tema na njoj će biti razmatranje postojećih mera usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji.

O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak.

"Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo. Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje", rekla je dr Tanja Jovanović i dodala da je dobro što se za sada manje od jednog procenta inficiranih hospitalizuje.

Kako je navela lekarka, ona smatra da je odluka o zabrani proslava Srpske nove godine jako dobar potez i istakla kako treba uspostaviti potpunu zabranu javnog okupljanja i omogućiti da kovid propusnice važe 24 sata svuda, izuzev u apotekama i prehrambenim prodavnicama.

"Vakcinaciju protiv kovida treba pojačati, a mislim da bi zbog epidemijske situacije s koronom i pojavom gripa nastava u školama trebalo da se odvija u onlajn formatu", zaključila je članica kriznog štaba dr Tanja Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: