Vučić: "Glasaću 'da' na referendumu; da nam se ne ponovi onaj užas iz 2009. godine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u nedelju, 16. januara glasati "da" na referendumu i pozvao građane da učine isto.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

22:28

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Glasaću 'da' iz nekoliko razloga. Osnovni je taj da do sada nismo uspeli da uredimo pravosuđe tako da ljudi budu zadovoljni. Sa sebe ćemo da skinemo taj deo krivice, država će se manje mešati, preći će na stručne ljude i eksperte, da sudstvo i tužilaštvo budu samostalni i nezavisni", rekao je.

"Nije to pitanje samo EU integracija, već je od suštinskog značaja za razvoj zemlje. Da se nikada ne ponovi 2009. godina i onaj užas sa otpuštanjem, neizborom 836 sudija, dvoje-troje je tad izvršilo smoubistvo zbog besmislenih političkih odluka, direktno 44 miliona evra koštalo, a u širem smislu i mnogo više", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: