Miletić: "Dobro je da građani glasaju 'da' na referendumu"

Politički analitičar Dejan Miletić pozvao je građane da izađu na referendum u nedelju, 16. januara.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

08:35

Miletić:
Ilustracija: Depositphotos/roibu

On je u razgovoru za TV prva istakao da je "dobro da građani glasaju 'da'", odnosno da podrže promena Ustava koje se tiču izbora sudija.

"Promene zvuče pompezno, ali nisu revolucionarne da bi izazvale talas nezadovoljstva kod građana", objasnio je Miletić.

On je istakao da nema osnova za otpor protiv referenduma.

"Jedina je zamerka što se referendum održava pre izbora. Smatrao sam da tu ne treba da bude preklapanja, jer se vrši polarizacija društva. I jedno i drugo
je bitno. Bojim se da će biti politikanstva, da ljudi mere snagu sa vladajućom koalicijom", naveo je on i dodao da je situacija "čista" i da vlast gleda strateške
interese države, a ne partijske.

On je objasnio da je dobro da ugledni pravnici biraju sudije, a ne parlament i naveo da "smatra da je za Srbiju dobro da ostane na evropskom putu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: