"Veoma je zabrinut"

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je veoma zabrinut zbog najnovijeg lansiranja rakete Severne Koreje, izjavio je portparol UN-a Stefan Dižarik.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.01.2022.

21:33

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kako agencija Rojters navodi u izveštaju, Severna Koreja je izvršila probno ispaljivanje rakete, za koju je južnokorejska vojska navela da bi mogla da bude naprednija od hipersoničnog oružja koje je Pjongjang lansirao pre manje od nedelju.

SAD su takođe osudile lansiranje balističke rakete koje je izvršila Severna Koreja, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Portparol Stejt departmenta naveo je u saopštenju da je tim potezom Severna Koreja prekršila više rezolucija Saveta bezbednosti UN, preneo je Rojters.

Vojska Južne Korereje ranije je saopštila da je Severna Koreja ispalila ponovo neidentifikovani projektil ka Istočnom moru, a što se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je lansirala hipersoničnu raketu.

Saopštenje o tome Generalštab južnokorejske vojske je prosledio novinarima bez iznošenja više detalja, preneo je Jonhap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: