"Ne tražimo poseban tretman za Đokovića"

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da nije ni optimista ni pesimista kada je reč o tome hoće li Novaku Ðokoviću biti dozvoljeno da igra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.01.2022.

17:55

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Premijerka je u intervjuu za britansku agenciju Rojters naglasila da se nada da će konačna odluka uskoro biti doneta.

Razumemo restriktivne epidemiološke mere u Australiji, ne tražimo nikakav poseban tretman za Novaka Đokovića, nego samo da se tretira ravnopravno i da dobije fer-šansu, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je za Bi-Bi-Si (BBC), dan nakon što je razgovarala sa premijerom Australije, Skotom Morisonom, istakla da je Srbija uz Đokovića, ali da je istovremeno važno i da dve zemlje imaju jaku saradnju.

"Mislim da saga nije još završena, ali nadam se da će Novak igrati na Australijan openu", izjavila je Brnabić.

Premijerka je prokomentarisala i to što je Đoković bio pozitivan na korona virus 16. decembra, a dan kasnije u Beogradu prisustvovao dogadjaju u organizaciji Teniskog saveza Srbije.

"Ako je tako, onda je to jasno kršenje pravila, medjutim, ono što ne znamo kada je zaista video svoje rezultate, tako da postoji neka siva zona i mislim da jedini odgovor na može da pruži Novak", istakla je Brnabić i konstatovala da ne razume zašto neko ne želi da se vakciniše, ali da je demokratski poštovati svačiju odluku.

Brnabićeva, koja je razgovarala u ponedeljak uveče sa australijskim premijerom Skotom Morisonom, rekla je da je Vlada Srbije spremna da pruži garancije da će Ðoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: