Dačić o referendumu: "Ovo je sastavni deo evropskih integracija"

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je danas da Srbiji "ne može biti lošije" od harmonizacije zakona sa Evropskom unijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2022.

10:18

Dačić o referendumu:
Ilustracija: Depositphotos/vladek

On je dodao da ne postoji bojazan od usklađivanja.

"Zato što (u Evropskoj uniji) postoji veoma visok standard kada je reč o pojedinim oblastima, jer to je nešto o čemu su oni raspravljalii pre 10, 20, 30 ili 40 godina", rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Ocenio je da bojazan postoji samo kada je reč o pritiscima političke prirode, odnosno na status Kosova i Metohije, ali da to "nema veze sa EU, koliko ima veze sa zemljama članicama EU".

"Srbija ide ka EU, nama je interes da budemo član EU, ali naravno da nam je interes da zaštitimo naše državne i nacionalne interese i nikakav kompromis u smislu toga da ćemo mi priznati Kosovo i Metohiju, ili nešto u tom smislu. Za nas je to neprihvatljivo", naglasio je Dačić.

Izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa vrše se na preporuku EU i, prema Dačićevim rečima, sastavni su deo evropskih integracija Srbije. Građani će se o tim promenama izjašnjavati na referendumu zakazanom za nedelju, 16. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: