Hrvatski kriminolog: Sumnjivi su prijatelji nestalog Splićanina VIDEO

Penzionisani zagrebački kriminolog i stručnjak za potrage Branko Lazarević oglasio se povodom nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.01.2022.

11:08

Hrvatski kriminolog: Sumnjivi su prijatelji nestalog Splićanina VIDEO
Shutterstock/bibiphoto

On kaže da se svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, odmah prijavi i sa svim osobama se postupa kao da su osumnjičene.

"Kad god osoba nestane, policiju treba obavestiti odmah, a policija treba da razmotri sve mogućnosti i preduzme baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenario. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi takođe treba pristupati kao da se dogodilo najgore", kazao je Lazarević za hrvatske medije.

Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar. U konkretnom slučaju, možda bi u saradnji dveju policija trebalo angažovati dobrog kriminalistu iz Hrvatske, kazao je.

On ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišom nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, 31. decembra oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
"Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moje kolege i ja doslovno bismo priveli u stanicu sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim, odmah bi razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali, kako bi videli podudaraju li se svi navodi o nestanku", ističe Lazarević.

Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju, treba napraviti detaljnu analizu njihovog ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba.

Često je za razrešavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, na primer, mogli da zapevaju neku pesmu koja se domaćima nije svidela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. Ali to su za sada samo nagađanja, Lazarević je govorio uopšteno o pravilima potrage.

Kazao je i kako bi hteo da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali veruje da se potrazi moglo i trebalo pristupiti puno ozbiljnije.

Podsetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. U potragu za njim su se uključile i srpske vaterpolo legende.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu.

Ispred kluba "Gotik", u kome je poslednji put u noći između četvrtka i petka viđen nestali Splićanin Matej Periš, nalazi se policija.
Foto: Nestali.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: