Drama zbog vanrednog sletanja u Beograd: "Zašto me vodite u Srbiju? Srušiću avion, ubiću ženu i sebe..."

Avion mađarske avio-kompanije na relaciji Bilund–Tuzla oko ponoći je vanredno sleteo na Aerodrom Nikola Tesla zbog loših meteoroloških uslova u Tuzli.

Izvor: Novosti, Kurir

Sreda, 29.12.2021.

11:58

Drama zbog vanrednog sletanja u Beograd:
Foto: Depositphotos/andreevaee

Na tom letu je, međutim, kako pišu Novosti, došlo do incidenta kada je jedan od putnika verbalno vređao osoblje u avionu i pretio i njima, ali i putnicima. Reč je, kako se navodi, o državljaninu Danske Sulejmanu Imamoviću.

"J...m vam gospodsku srpsku majku, j...m vam mater u usta srpska, j...m vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion, ubiću sebe i ženu", vikao je Imamović.

Mediji su potom preneli i da je Imamoviću određeno zadržavanje do 24 sata po Zakonu o prekršajima.

Osumnjičenog je privela granična policija na aerodromu Nikola Tesla, obavešten je dežurni tužilac, koji isprva nije podneo krivičnu prijavu, ali, kako prenosi Blic, protiv državljanina Danske, posle dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom podnete su krivične prijave za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: