U Japanu se otkazuju letovi zbog velikog snega

Više od 100 domaćih putničkih letova u Japanu otkazano je zbog velikog snega u severnim i zapadnim delovima zemlje, saopšteno je iz dve japanske avio-kompanije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2021.

08:17

U Japanu se otkazuju letovi zbog velikog snega
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Kompanija ANA Holdings je otkazala 77 letova čime je pogođeno oko 5.100 putnika, rekao je Jutaka Kitahara, operativni direktor te kompanije.

"S obzirom da je vremenska situacija na severoistoku Japana i dalje nestabilna, mogući su dodatni letovi", rekao je Kitahara, prenosi Rojters. Kompanija Japan Airlines je do 10 sati po lokalnom vremenu otkazala 35 današnjih letova čime je pogođeno 1.810 putnika, rekao je predstavnik operativnog odeljenja ove avio-kompanije.

Japan, koji je pooštrio granične kontrole da bi se suprotstavio širenju omikron soja korone.

Do sada je prijavljeno samo desetak lokalno prenetih infekcija novom varijantom virusa, ukupno 231 zaraženi omikronom.

Širom sveta, hiljade letova se otkazuju tokom božićnog vikenda zbog brzog širenja nove omikron varijante korona virusa.

Flajt Aver, veb sajt za praćenje letova, navodi da je u subotu otkazano skoro 1.000 letova iz i u SAD, a dan ranije 690, prenosi AP.

Danas je otkazano više od 250 letova, ali se na sajtu Flajt Aver ne navodi razlog, međutim kompanije Delta, Junajted i Džet Blu saopštile su još u petak da širenje omikron soja korona virusa izaziva probleme sa osobljem što posledično dovodi do otkazivanja letova.

Evropske i australijske avio-kompanije su takođe bile primorane da otkazuju svoje letove tokom praznične sezone zbog istih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: