Umesto zastava u dvorištu Vlade vijore se ćebad

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova uklonili su zastave iz dvorištva Vlade, zamenivši ih ćebadima.

Izvor: Kosovo online

Petak, 24.12.2021.

19:28

Umesto zastava u dvorištu Vlade vijore se ćebad
Foto: Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis

"Batanija" (ćebe), kako se navodi, jedna je od reči koja je nedavno postala viralna na Kosovu, pošto je premijer Aljbin Kurti rekao da se tako greje tokom ovih hladnih dana bez struje.

Socijaldemokratska partija je saopštila da se Kurtijeva vlada može podeliti u nekoliko faza, počevši od krize sa cenama struje i krize sa cenama osnovnih životnih namirnica.

Oni su naglasili da je reč o akciji organizovanoj zbog energetske krize kroz koju zemlja prolazi.

Portparolka ove partije Natira Kuči izjavila je da su postavljena ćebad simbol predaje Kurtijeve vlade pred energetskim problemima.

"Imamo premijera koji nas upućuje da je način da se zaštitimo od hladnoće- ćebe. Imamo ministra koji krivi ljude koji koriste struju zbog pogodnosti", naglasila je Kuči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: