"Meteorološka bomba"; pogodilo ih najveće nevreme u poslednjih 50 godina VIDEO

"Meteorološka bomba" stigla je u Irsku. Barem su tako meteorolozi nazvali ciklon Bara, koji je stigao u Irsku.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

23:06

Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Ovo je najgora oluja koja je pogodila zemlju u poslednjih 50 godina.

Jaka oluja sa udarima od 130 kilometara na čas, kišom i snegom koji su se formirali u Atlantskom okeanu, ostavila je bez struje više od 50.000 domaćinstava u Irskoj i delovima Velike Britanije.

Kako javlja RTL Danas, jako nevreme sa udarima od 130 kilometara na čas, kiša i sneg koji su se formirali u Atlantskom okeanu, ostavili su bez struje više od 50.000 domaćinstava u Irskoj i delovima Velike Britanije.

"Ovo su najgori uslovi za plovidbu u poslednjih 20 godina. Veoma su loši", kaže ribar Pol Feri, a Džonatan Konor iz Kraljevskog nacionalnog instituta za spasilačke čamce kaže da more ne prašta:

"Vetar je toliko jak da može da izbaci osobu iz ravnoteže. Može biti veoma nepredvidivo i može vas uhvatiti nespremnog. More ne oprašta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: