Profesor FDU otkrio: Sam fakultet je predložio Suzanu Vasiljević za članicu Saveta

Reditelj i profesor FDU Darko Bajić rekao je da je za članicu Saveta tog fakulteta sam FDP predložio savetnicu predsednika Srbije Suzanu Vasiljević.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

14:16

Profesor FDU otkrio: Sam fakultet je predložio Suzanu Vasiljević za članicu Saveta
Screenshot TV Prva

On je pojasnio kako je došlo do izbora u tom telu fakulteta, govoreći da su odlučili da dopune Savet članovima kako ne bi "manjina vladala većinom".

"Da bi to rešili pričali smo da bi bilo dobro da se dopuni onim članovima koje Vlada predloži. Rekao sam - hajde mi da predložimo ko bi mogao da nam pomogne, da Vlada ne razmišlja. Da li smo mogućnost dekanu da sam pronađe, imali smo širi izbor predloga u kome su bili alumni ili oni koji mogu da pomognu. Bilo je desetak predloga, bila je i Suzana Vasiljević, neki od naših bivših studenata su odbili jer nisu mogli da stignu", rekao je Bajić.

On je upitao i kako jedna osoba može da cenzuriše ceo fakultet.

"Pogledajte koliko je tu velikih autora koji su se dokazali, teško ćete doći do toga da neko može da cenzuriše. I o tom Baljkovom upozorenju moramo da razmišljamo. Svesni smo da u kinematografiji dolazi to takvih situacija i moramo da se borimo. Ja sam uvek bio za to da tu budu ljudi iz branše, Filmski centar Srbije je kuća umetnika, moramo da imamo potpunu autonomiju i slobodu izraza i razmišljanja. Film uči gledaoce da mogu i smeju da izražavaju svoje mišljenje“, rekao je Baljak za N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: