"Sve ćemo poništiti na Ustavnom sudu"

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za petak posebnu sednicu o vraćanju nadležnosti, a lider SDA Bakir Izetegović kaže da je to "ćorsokak".

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

17:39

EPA/EFE/ALAA BADARNEH

"Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu. Sledi politička i pravna borba koju je otvorio (Milorad) Dodik, sve će biti vraćeno na nulu", rekao je Izetbegović u intervjuu za sarajevsku N1 tv.

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema.

"Srpski narod jako komotno živi u BiH. Vlada nad ostalima na 49 odsto teritorije. Kakav je razlog da krenu u nešto što to može da pokvari? Nema razloga. Mislim da ljudi u RS nisu spremni", rekao je Izetbegović.

Smatra da Dodik izgra, kako kaže, "rizičnu igru" u kojoj ne može da pobedi.

"Ne može podeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju. Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju ga smire i da mu daju nešto", rekao je Izetbegović.

Za Hrvate je rekao da "imaju frustraciju jer ne mogu da izaberu jednog člana Predsedništva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: