"Hvala vam što štitite suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je u ponedeljak prvu liniju fronta na istoku zemlje.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.12.2021.

20:13

Shutterstock/By Drop of Light

Ova oblast je u rukama proruskih separatista a poseta se dešava u jeku napetosti sa Rusijom optuženom da priprema invaziju na Ukrajinu.

"Čast mi je što sam danas sa vama, hvala što štitite suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Zelenski tokom posete ukrajinskim snagama bezbednosti na području Donjecka.

Na fotografijama objavljenim na sajtu ukrajinskog predsedništva, Zelenski sa šlemom i maskirnom panciru obilazi rovove sa vojnicima.

Njegova poseta dolazi u pozadini pojačanih tenzija izmedju Rusije i Ukrajine.

Ukrajina i njeni saveznici optužuju Rusiju da gomila vojnike i tenkove na granici i da je moguć napad. Moskva je nekoliko puta to demantovala i optužila zapadne zemlje da pojačavaju napetost održavanjem vojnih vežbi na Crnom moru.

List Vašington post (The Washington Post) preneo je nedavno da Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu koja bi uključila do 175.000 vojnika i to već sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: